fbpx

BLOG | YFK Hero: jeugddroom van Dick

31 juli 2019

Jonge talenten binden aan bedrijven in het noorden: dat is de missie die YFK Marketing met het Young Heroes Program nastreeft. Ambitie, het regionaal loket voor de Noord Nederlandse wereld van werk, kan zich goed vinden in dit doel en leert jonge talenten graag kennen. De jonge talenten van YFK Marketing krijgen de ruimte zich te ontwikkelen in hun passie. Hoe vonden ze die passie? Hoe verhoudt die zich met wat ze vroeger opschreven als droombaan in de vriendenboekjes? Vandaag vragen we het Data Intelligence Hero Dick, werkende bij NDC Mediagroep.

Dick: “Als kleine jongen wou ik net als vele anderen piloot of profvoetballer worden. Tenminste dit zijn de beroepen die ik me nog kan herinneren. Voetbal fan ben ik nog steeds maar mij moet je niet een vliegtuig laten besturen. Op de middelbare school begon ik interesse te krijgen voor de economische vakken. Dit waren ook mijn beste vakken. Vanuit deze interesse heb ik voor de studie bedrijfskunde gekozen. Een brede studie waarin ik de ruimte had nog beter te ontdekken wat ik nou echt leuk vind. Ik kwam er toen achter dat ik graag analytisch bezig ben en het interessant vind om me in psychologie te verdiepen. Ook kwam ik erachter dat ik graag andere mensen help om het beste uit zichzelf te halen. Vanuit mijn economische interesse kwam ik met deze inzichten terecht bij marketing. Binnen mijn Marketing master heb ik om de verschillende interesses samen te brengen, zowel marketing Intelligence als marketing management gevolgd. “

De jeugddromen van Dick zijn terug te zien in zijn huidige passie. Een goede piloot of proefvoetballer heeft zeker analytisch denkvermogen en mensenkennis nodig! Ook gaan wij ons niet wagen aan een weddenschap voetbaluitslagen voorspellen, wetend hoe kritisch en analytisch Dick is.